Witaj Anonymous na Forum Ezoterycznym. | Zapraszamy do rejestracji oraz logowania
Login:   Hasło:   Nowe konto |  Przypomnij hasło Zarejestruj się Zaloguj się FAQ 
Strona główna Runy Futhark

Obecny czas: 11 Wrz 2010 02:46
Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
  Druk

Re: Ingwaz
Autor Wiadomość
PostWysłany: 07 Maj 2009 20:18 
Leczę się z uzależnienia
Awatar użytkownika

Dołączenie:14 Mar 2009 20:48
Miejscowość: Uroczy zakątek
barbelo napisał(a):
Ta runka, mozna obrysowac swoje zdiecie..gdy jestesmy atakowani..ale tylko na jakis czas...taki szczelny kokon robi ;)
szczególny czyli jaki? w dniach to mierzyc tygodniach? Mam podejrzenie ze ktos we mnie ciska energiamii.

Image
http://www.youtube.com/watch?v=9XVVZPef ... re=related

PostWysłany: 07 Maj 2009 20:27 
Forumowicz do entej
Awatar użytkownika

Dołączenie:03 Mar 2009 18:36
Agat
szczelny kokon ;) Mozna cala rodzinke schowac..na jakis czas obrysowujac zdiecie rodzinne ;) Czesto zdarza sie, ze jak Ty sie obronisz to Ci w najblizszych uderza ;)

PostWysłany: 07 Maj 2009 20:28 
Leczę się z uzależnienia
Awatar użytkownika

Dołączenie:14 Mar 2009 20:48
Miejscowość: Uroczy zakątek
bo tak jest chodzi o mnie i dzieci a te energie wrogie jak mi sny pokazuja leca od byłego męża niewielka władze ma niewiele może zrobic bo ja mam ochrone odbija sie to ode mnie ale...snow chcialabym sie pozbyc

Image
http://www.youtube.com/watch?v=9XVVZPef ... re=related

PostWysłany: 08 Maj 2009 06:43 
Forumowicz do entej
Awatar użytkownika

Dołączenie:03 Mar 2009 18:36
To rysuj ;) i powiedz pozniej co sie zmienilo :?:

PostWysłany: 14 Maj 2009 12:28 
Image

Runa związana z płodnością.

Jej patronem był bóg Ing - męski aspekt urodzaju. W swoim rycie symbolizuje nasienie w trakcie kiełkowania lub jajo przed wykluciem się pisklęcia. Energetyka tego znaku jest zaklęta w magicznej chwili przedwiośnia, gdy pojawiają się przebiśniegi. Jej siła pochodzi z siły nasion nabrzmiałych mocą rozwoju tuż przed wybuchem wzrostu. Przesłaniem Inguz mogą być słowa:

Jelonek stoi w cieniu drzew schowany
Później staje się Jeleniem
Panem Lasu
Potężnym wspaniałym zwierzęciem
O ogromnej sile i mądrości.
Pamiętać jednak musi
O tym że są istoty
Potrzebujące cienia
By się w nim ukryć.

Wśród wielu znaczeń runa ta dysponuje ogromną siłą i energią zamkniętą w marzeniach. Pamiętaj o tym, że są one niczym sprężyna w zegarku. Nakręcone dają impet i rozmach działania, pominięte lub zapomniane powodują, że życie nie ma sensu, że staje się monotonne i hamujące. Pamiętaj o ogrodach marzeń.

Pielęgnuj je każdego dnia, w każdej godzinie. Ogrzane w ten sposób obudzą się niczym nasiona przeradzając się w piękne rośliny. Musisz jednak zwrócić szczególną uwagę na to skąd pochodzą te pragnienia.

Czy nie pochodzą z zatrutych ziem niepotrzebnych aspiracji, dumy i pychy.
Niektóre marzenia są niczym chwasty, oby nigdy nie zagłuszyły Twojego umysłu.

Inguz posiada siłę sprawczą realizacji, wspomaga przyciągając odpowiednie zdarzenia i osoby. Jeżeli z jakiś względów nie możesz dotrzeć do energetyki ziemi i zawodzi odwołanie się do żeńskiej runy Berkana, portalem ułatwiający zestrojenie stanie się runa boga Ing.

Opiekunem duchowym tego znaku jest między innymi Cernunos, celtycki bóg – Pan Lasu. Przedstawiany jako mężczyzna lub muskularny młodzieniec z głową uwieńczoną koroną jelenich rogów. To aspekt kosmicznych sił męskich na naszym łez padole. To on jest najpierw dzieckiem ziemi śpiącym zimą w jej łonie w postaci nasion.

To on budzi się z pierwiosnkami przebijając cienki śnieg wiosną. To on później przez transformację staje się mężczyzną i oblubieńcem ziemi. Po to, by być jej częścią w owocach zbieranych jesienią. By na koniec symbolicznie umrzeć na zimę zapadając w chwilową hibernację. Do następnych narodzin.

Oby zawsze wspierał Twoje marzenia.

Oto runa Inguz.

źródło: http://hagal.pl/

PostWysłany: 09 Cze 2009 22:58 
Milczek
Awatar użytkownika

Dołączenie:03 Mar 2009 21:49
INGWAZ - runa dla osób urodzonych między: 6-21.03.

Runa cierpliwości. Osoby urodzone pod jej wpływem są pogodne, stanowcze, zdecydowane, ale i cierpliwe. Unikają pochopnych sądów, ponieważ nie chcą nikogo skrzywdzić. Nie rzucają słów na wiatr. Mówią głośno to o czym myślą i na czym się znają. Kierują się logiką i doświadczeniem które przeżyli. Są konsekwentni jeśli chodzi o jakieś decyzje, nawet jeśli są wbrew ogółu. Są ambitni i przekonani, że lepiej jest być pierwszym na wsi niż drugim w mieście. Pomoże to wydobyć ukryte talenty i zdolności.
Gdy brakuje nam cierpliwości to należy ją nosić przy sobie, oraz gdy mamy pracę wymagającą systematyczności.
Wybawia od przeciwności losu, wspomoże rozwój wewnętrzny oraz załągodzi dolegliwości okresu ciążowego.

Na podstawie programu Akimy

PostWysłany: 10 Cze 2009 06:19 
Przyklejony do klawiatury
Awatar użytkownika

Dołączenie:03 Mar 2009 10:37
Wandziorku a od kiedy to Amina opowiada o runach :roll: :shock: :lol: chyba o Akimę Ci chodziło :D

PostWysłany: 13 Cze 2009 23:48 
Milczek
Awatar użytkownika

Dołączenie:03 Mar 2009 21:49
Małgosiu, oczywiście że o Akimę mi chodziło ;) Sorki za wprowadzenie w błąd ;)
Ale nie wiem czemu nie mogę wprowadzić zmian w moich postach :( :?:

PostWysłany: 14 Cze 2009 15:47 
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie:05 Mar 2009 23:50
Poprawiłem Aminę na Akimę ;)

PostWysłany: 18 Cze 2009 11:33 
Image

Zdrowie : pomaga w przypadku bezpłodności, zalecana kobietom w ciąży, gdyż sprzyja prawidłowemu rozwojowi płodu, przyśpiesza procesy przemiany materii.

Potencjał runy : dostęp do innej realności, odpoczynek, ciągłość procesów życiowych.

Kluczowe właściwości : dotrwanie do końca, regeneracja, ciągłość, odnowienie.

Przesłanie runy : mądrze zarządzaj swoją siłą osobistą. Czyń to, do czego masz powołanie.

Znaczenie wróżebne :

= pojawienie się czegoś nowego w życiu, zasłużony odpoczynek, urlop, okres spokoju, urodzaj, płodność, poczęcie dziecka, przedsiębiorczość, uświadomienie sobie swojej własnej siły, przytomność umysłu, inicjatywa, cierpliwość, pomyślne zakończenie starych spraw, usunięcie przewlekłych problemów; władza starego nad nowym, niemożność rozliczenia się z przeszłością, strach przed zmianami, bezowocne działania, ciągłe wątpliwości i wahania lub skłonność do działania na oślep, izolowanie się, unikanie odpowiedzialności.

Zastosowanie magiczne : rozwija dar przekonywania i mądrej argumentacji, ułatwia wywieranie wpływu na innych, pomaga usunąć napięcie i zmęczenie, sprzyja relaksowi, wzmacnia męską potencję, podwyższa opłacalność w sferze biznesu, wspiera nowe przedsięwzięcia, chroni ciążę, umożliwia koncentrację na najważniejszym zadaniu, pomaga w schudnięciu, przyspieszając przemianę materii.

źródło: A. A. Chrzanowska "Misterium Run"

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strona główna Runy Futhark

Obecny czas: 11 Wrz 2010 02:46
Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość