Witaj Anonymous na Forum Ezoterycznym. | Zapraszamy do rejestracji oraz logowania
Login:   Hasło:   Nowe konto |  Przypomnij hasło Zarejestruj się Zaloguj się FAQ 
Strona główna Runy Futhark

Obecny czas: 04 Wrz 2010 21:52
Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Druk

PROSBA
Autor Wiadomość
PostWysłany: 24 Maj 2010 09:50 
Wpadłem na chwilę
Awatar użytkownika

Dołączenie:16 Sty 2010 22:38
WIELE ZOSTALO TU UMIESZCZONYCH INFORMACJI I WIELKIE DZIEKI ZA PRACOWITOSC
Runami zaczelam sie bardziej rzetelnie zajmowac od 2 miesiecy i mam istny metlik, gdyz jak wszystko do tej pory podlega u mnie skrupulatnemu testowaniu informacji.
Niestety logiki w niektorych watkach nie widac a do tego wiele blednych informacji. Moze kto zna sie na runach zlikwiduje te bledy albo poinformuje o nich nas laikow, gdyz chyba jest taki cel tego forum. Zaglada tu wiele osob i nie myslac wchlania informacje bledne ktore dalej przkazuje wyrabiajac zle zdanie o ezoteryce

Re: PROSBA
PostWysłany: 24 Maj 2010 14:39 
Grafoman
Awatar użytkownika

Dołączenie:29 Wrz 2009 11:34
O jakich błędach mówisz?

PostWysłany: 26 Maj 2010 11:07 
Wpadłem na chwilę
Awatar użytkownika

Źródło: instrukcja do kart "Runy potęgi przyrody".
Drzewo: jodła - swoboda, ekspresja, przypływ energii, współodczuwanie, radość życia.
Roślina: słonecznik - siły życiowe, radość, braterstwo, zaufanie, harmonizuje z otoczeniem.
Zwierzę: łabędź - oczyszczenie, czystość, piękno i elegancja.
Minerał: turmalin - sprzyja dyscyplinie, pomaga pozbyć się trosk, usuwa rozdrażnienie.
Kolor: amarantowy - poprawia nastrój i samopoczucie, chroni przyjaźń i przyjaciół, zapewnia wsparcie dowolnej grupy.
Żywioł: powietrze.
Odpowiednik astrologiczny: znak Bliźniąt.
Liczba: 6 i 22.

Naprzyklad dane z tego zrodla - to istna deinformacja

Drzewo jodla a przeciez to nieprawda bo wiekszosc niemieckich zrodel podaje Żołędź i lipe
Kolor: amarantowy zas powinno byc: zolto-zloty
Mineral: turmalin Zas powino byc diament zloto rubin
odpowiednik astrologiczny: Blizniak a powinno byc:lew
Roslina slonecznik ja znam dziewanne
liczba 6 i 22 to ja wcale nie wiem z kad te liczby zostaly wziete i dlaczego Przeciez Wunio to 8
No i badz tu madry kto ma racje Pelno informacji zostalo podanych i ktore sa prawdziwe. Jezeli nie zna sie tych podstawowych spraw to ciezko tez stwozyc sobie obraz i jego oddzialywanie gdyz wszystko jedno jaka kultura stworzyla te dane one maja wszystkie jedno podloze: OBSERWACJA NATURY i czesto spotykam potwierdzenie tej teori.
Jako ze dopiero raczkuje w tym temacie zadalam to pytanie czy ktos sprawdzal te informacje i jakie wyciagnol wnioski.

PostWysłany: 26 Maj 2010 11:37 
Leczę się z uzależnienia
Awatar użytkownika

Dołączenie:14 Mar 2009 20:48
Miejscowość: Uroczy zakątek
wszystkie sa prawdziwe wg autorow jest kilka szkol odczytywania run liczb czy np przyporzadkowanie datom..... z tego co wiem chyba 3 glowne szkoly sa bo jesli chodzi o daty przesledzilam swojego czasu

a tu wszysto z ksiazek jest kopiowane wiec tylko do autorow mozna stukac :lol:

Image
http://www.youtube.com/watch?v=9XVVZPef ... re=related

PostWysłany: 26 Maj 2010 13:35 
Grafoman
Awatar użytkownika

:lol: rację mają wszyscy i nikt. Runy to energia. Nie da się tak naprawdę przyporządkować na stałe żadnej z nich do drzewa, kamienia, aniołka czy czegoś tam.
To, co tu masz, to nie są prawdziwe energie run, tylko jakiś okaleczony system, w którym potraktowano runy po "tarotowemu". Wiele osób pisze książki na temat run, niewiele tak naprawdę się na tym zna.
Ty też możesz sobie stworzyć taką listę, zastanów się po prostu, do jakiego drzewa na przykład według ciebie pasuje energia runy Ehwaz. I tak możesz sobie lecieć z ptaszkami, owadami, kamieniami na polu a nawet z towarami na półkach w sklepie. To takie uproszczenie uproszczenia jeśli chodzi o runy. Próba zamknięcia energii run w jakieś bardziej uchwytne formy.

PostWysłany: 27 Maj 2010 07:07 
Wpadłem na chwilę
Awatar użytkownika

Mysle ze to nie jest tak latwo Niemcy maja wieloletnie doswiadczenie w runach i moze jak ich charakter wszystko uregulowane od wielu setek lat.
Ich poezja piesni o runach ma podloze ezoteryczne i tam czesto mozna znalezc odpowiednie symbole opisujace dana rune.
Mysle ze istnieja informacje wlasnie te ktore przetrwaly setki lat i te nowoczesne wymyslone przez tak zwanych amatorow co chca zmienic to co juz istnieje i praktyce na nie zawsze funkcjonuje.
Moje zycie za bardzo jest zawirowane abym szukala tego co juz jest znalezione. Nowego zas nie mam zamiaru odkrywac gdyz na to medialnie my ludzie 21 wieku nie jestesmy przygotowani.
Aby odkryc cos nowego nalezy prowadzic calkowity inny styl zycia Sam chyba wiesz ile czasu spedzasz na medytacji a ile czasu zabieraja Ci drobne sprawy codziennego zycia.
Mysle ze jezeli juz cos jest okreslone i sprawdzone to w tedy latwiej jest skupic sie na tym czyms co juz jest i kozyzystac z tego niz szukac w naturze tego co mi jest potrzebne.
Widac w Feng Shui ile bzdur napisano i sprzedano i jaka opinia chodzi w gronie architektow. Smieja sie z tych tak zwanych "mistrzow" bo ich wiedza jest bledna i czesto mylna gdyz nie umieja swojego fachu. Tu na forum tez sie spotyka z ludzmi co duzo pisza ale nie widac czesto w tym sensu.
Ezoteryka to psychologia w Boskiej sile i ktory z nas moze powiedziec tak ja ta sile reprezetuje JEDNOSTKI.
Mi jeszcze hohoho brakuje wiele Chciala bym byc jak moja babcia ale niestety glupota moja byla dos wielka kiedy babcia mi swoja wiedze chciala przekazac a ja biegalam po dyskotekac. Teraz razem z synem dociekamy roznych informacij aby nie ja ale on mogl kiedys powiedziec ze na ten temat cos wie wiecej niz ten co swoja wiedze zdobyl na przeczytaniu 3-5 ksiazek i wyuczyl sie formulek na pamiec.
I O TO MI CHODZILO kiedy ten nowy temat poruszylam

PostWysłany: 27 Maj 2010 08:07 
Grafoman
Awatar użytkownika

Szukasz gotowca, jakiejś drogi na skróty, a w runach tak się nie da.

PostWysłany: 27 Maj 2010 08:58 
Wpadłem na chwilę
Awatar użytkownika

Chyba tak mozna powiedziec Poprostu zdaje sie na fachowe wiadomosci a potem mam zamiar dociekac reszty. SZKODA CZASU NA EKSPERYMENTY gdyz moj zakres zainteresowan jest ogromny a do tego jeszcze domowe i rodzinne obowiazki.

PostWysłany: 27 Maj 2010 10:14 
Grafoman
Awatar użytkownika

:lol: zgermaniłaś się. Runy to nie jest coś, co da się ot tak zmierzyć, zważyć. Runy to energie. A te "fachowe wiadomości" to tylko interpretacje. Jak dobre zależy od talentu autora. Ale nadal to tylko jedna z wielu interpretacji. Runy to cały ogromny świat. Bez eksperymentów nie da rady.

PostWysłany: 02 Cze 2010 23:01 
Milczek

Dołączenie:02 Cze 2010 22:45
Miejscowość: Warszawa
To prawda, z Runami nie da się tak prosto , trzeba swoją wiedzę zdobywać latami , najlepiej opierać się na swoiej intuicji,poczuć je , przyjrzeć się w jaki sposób do Ciebie przemawiają , a potem nigdy sie nie pomylisz :)
Najlepiej stworzyć wlasny system pracy z Runami.Powiem może na własnym przykladzie- kiedy zaczynałam z nimi pracę nie było żadnych publikacji , nie miałam dostępu do internetu ani nawet kart.Znalazlam w jakiejś gazecie opis poszczególnych Run w skrócie.Nie było przypisania numerologicznego , astrologicznego , kompletnie nic , a Runy narysowałam na kartkach z bloku technicznego...po wielu latach douczałam się u Pani ewy Kulejewskiej , kupiłam jedną książkę i staram się nie opierać na cudzych doświadczeniach , a na własnych.Też mam obowiązki , rodzinę ....ale na Runy warto poświęcić chwilkę w ciagu dnia :)Być może będą Ci opowiadaly inaczej niż pisze w książkach , ale dzięki temu będą to Twoje wlasne doświadczenia :)

Pozdrawiam

http://www.gabinetdagaz.pl.tl

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna Runy Futhark

Obecny czas: 04 Wrz 2010 21:52
Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość